Over ons

Slagerij de Wit KarinLoekFotografie 13Erik Waagmeester, de man achter Slagerij de Wit, is een bevlogen vakman.

Hij oefent zijn vak op de ouderwetse manier en dus duurzame manier uit: hij verwerkt – zoals hij zegt – ‘het hele beest’ (er wordt niets weggegooid), maakt worsten, patés, ham, soepen volgens eigen receptuur èn met eersteklas ingrediënten. Uiteraard met moderne professionele apparatuur, want hij heeft oog voor vernieuwing met handhaving van de kwaliteit van het oude. Zo maakt hij een ouderwetse Hollandse braadworst, maar dan wel met venkel en piment. En dan natuurlijk zijn ossenworst, gerookt of naturel. Bekend in Amsterdam en omstreken. Volgens een recept dat drie generaties teruggaat. Een specialiteit. Ik ken ossenworst wel van naam, was er echter altijd huiverig voor vanwege de samenstelling. Maar geef mij maar de gerookte ossenworst van De Wit: zacht en puur van smaak mèt een vleugje rook. Bijzonder. Waagmeester timmert aan de weg.